December 13, 2023

Nieuw onderwijsgebouw IKC Sterrenkwartier opgeleverd

Het schoolgebouw van CBS Marimba en de Paus Johannesschool is opgeleverd. Uit de samenwerking met Embera kwam er een prachtig nieuw pand waarin kinderen uit Spijkenisse weer decennia kunnen leren.

Nieuw onderwijsgebouw IKC Sterrenkwartier geeft rust en ruimte om te leren

Integraal Kindcentrum Het Sterrenkwartier in Spijkenisse is een plek waar kinderen van vanaf 2 tot en met 12 jaar kunnen leren, spelen en zichzelf ontwikkelen. Het onderwijsgebouw biedt ruimte aan circa 430 leerlingen en huisvest twee basisscholen en een kinderdagverblijf. Een van de scholen is CBS Marimba. Directeur Annabelle van Wijk is heel enthousiast over het nieuwe gebouw, dat precies aansluit bij haarideeën én de filosofie van Marimba. “Persoonlijk leiderschap staat in ons onderwijs centraal. Ieder kind kan en mag hier trots zijn op wie hij of zij is.” Van Wijk kijkt terug op een geslaagd bouwproces.

“Malco gaf me inzicht in de diverse rollen en processtappen. Hij was altijd heel duidelijk, zorgde dat alle partijen betrokken waren en hield goed de belangen van opdrachtgever en eindgebruikers in de gaten. Ik kon alles aan hem voorleggen.”

Annabelle van Wijk

Schoolleider basisschool Marimba in Spijkenisse

“We wilden in het nieuwe pand trouw blijven aan de sfeer van ons oude gebouw. Met rust, begrenzing en veiligheid. Ik geloof dat kinderen pas echt goed kunnen leren als ze zich fijn en veilig voelen.”

Hoewel de gemeente Nissewaard, waar Spijkenisse onder valt, de opdrachtgever is, hadden de eindgebruikers van begin af aan veel zeggenschap over het ontwerp. Voor Van Wijk een nieuwe rol in een voor haar nieuwe wereld. Daarin werd ze begeleid door Malco van den Eijnde, die namens Embera het project managede. Malco was vanaf het allereerste begin betrokken en deed een locatie studie, coördineerde de bestemmingsplanwijziging en het ontwerp én begeleidde de aanbestedingen de uitvoering.

"Waar een ander het misschien zou wegwuiven als een kleinigheidje, nam Malco het serieus en ging het oplossen, omdat ik het belangrijk vond."

- Annabel van Wijk

Meer weten over dit project?

Malco van den Eijnde

Projectmanager bij Embera